Mes: octubre de 2024

Les Verges 🌹Les Verges 🌹

21 d’octubre vam viure a l’escola una de les nostres tradicions més entranyables: la Festivitat de les Verges. Com cada any, els nins van repartir clavells a les nines, i elles els van agrair amb unes “chuches”. Va ser un moment ple de complicitat i somriures! I vergonya, és clar!

A més, la banda musical dels alumnes de 6è va omplir l’escola de música i alegria, passant per totes les classes i cantant Clavelitos  i Avui són les Verges, que van fer gaudir a tothom.

Durant el matí, l’AFA va organitzar una bunyolada espectacular! Els bunyols van ser boníssims, i tothom va poder tastar-los i gaudir-ne. Sens dubte, va ser una diada fantàstica que recordarem amb molt d’afecte!

No deixeu de veure els vídeos de la nostra actuació per les classes! Àlbum de fotos

De l’Argentina al cor 🇦🇷 ❤️De l’Argentina al cor 🇦🇷 ❤️

Avui ha estat un d’aquells dies a l’escola que difícilment oblidarem. Ens hem endinsat en la història de Goyena, un petit poble argentí, gràcies a la visita de na Sole i na Vani, germanes argentines i mamàs de na Clara de n’Oriana i n’Ornella, que ens han regalat un relat ple d’emocions i records. Amb una presentació acurada, ens han explicat la història dels seus padrins, emigrants gallecs que van creuar l’oceà buscant un futur millor a terres argentines. Allà, el padrí va conèixer l’amor de la seva vida, va formar una família i, amb el temps, aquelles filles van decidir tornar a Espanya, exactament a Son Servera, Mallorca, un poble agermanat amb Goyena.

La connexió entre aquestes dues comunitats, separades per milers de quilòmetres, és profunda i emotiva. Un moment que ens ha arribat al cor ha estat el vídeo d’una padrina de Goyena, que avui en dia encara manté el vincle amb els seus parents a Son Servera. Escoltar les seves paraules plenes de nostàlgia i amor, ens ha fet plorar a tots. Hem sentit la força d’aquests llaços familiars que, malgrat el temps i la distància, mai s’han trencat.

Els alumnes, després d’escoltar i viure aquesta història, han superat amb èxit la prova final, un passaparaula que ens ha fet reviure tot el que hem après avui. Per acabar, ens han obsequiat amb un llaç doble, amb els colors d’Argentina i Espanya entrellaçats, simbolitzant la unió indestructible d’aquests dos pobles i damunt el llaç una miniatura d’una ensaïmada i un mate, com a símbol de Mallorca i Argentina. Avui, hem après que la distància no separa cors que bateguen junts.

Àlbum de fotos i vídeos

Club de lecturaClub de lectura

La setmana passada inciàrem un club de lectura amb l’ajuda de n’Antònia Lechón, psicòloga dels serveis educatius municipals. El club girarà entorn a la lectura del llibre ”El refugi del Tarek”.

Com a primera sessió vàrem observar la portada i pensar sobre quin debia ser el seu gènere, quins serien els seus protagonistes o quines emocions i valors tractarien. A més, vàrem començar amb la lectura de les primeres pàgines del llibre.

Ara continuarem amb la lectura conjunta cada dia després del pati durant 30 minuts. També comptam amb un llibre d’activitats que ens ajudarà a reflexionar i entendre millor el missatge que vol transmetre el llibre.

Finalment, ens tornarem a reunir amb n’Antònia per a posar en comú els aprenentatges i opinions que ens hagin sorgit sobre la història d’en Tarek.

Per a observar més fotos de l’activitat, fes ”clic” a la fotografia.

Presentació de delegats/ades i subdelegades (2024-2025)Presentació de delegats/ades i subdelegades (2024-2025)

Ens complau presentar el i les alumnes que exerciran les funcions de delegats, delegades i subdelegades durant aquest curs 2024-2025. Aquests companys i companyes han estat escollits mitjançant votació anònima per representar la classe, facilitant la comunicació entre l’alumnat i l’equip docent, i contribuint al bon funcionament de les activitats acadèmiques i extraescolars. Enhorabona!

 

 

Visita d’en Marc Caldentey, meteoròleg d’ IB3.Visita d’en Marc Caldentey, meteoròleg d’ IB3.

Dilluns 30 de setembre, a les classes de 6è, vàrem rebre la visita d’en Marc Caldentey, meteoròleg d’IB3, que ens va explicar en què consisteix la seva feina. Ens va mostrar com s’estudien fenòmens atmosfèrics, com la pluja, el vent i les temperatures; ens va parlar dels aparells que utilitzen, com el pluviòmetre i l’anemòmetre; i observàrem exemples dels diferents mapes que estudien, com el mapa d’isòbares, les imatges de satèl·lits o el radars. També vàrem aprendre com es fan les previsions del temps i per què són tan importants. Va ser molt interessant veure com les dades es converteixen en els mapes que veiem a la televisió.

Aquesta visita ens va despertar la curiositat per saber més sobre el clima i la ciència!

Clica sobre la imatge per a veure més fotos de l’activitat.